Adiabatix Oy

Veslatec reagoi asiakkaan tarpeeseen jo etukäteen

Adiabatix Oy on vuonna 2000 perustettu tekniseen eristykseen erikoistunut yritys. Yritys valmistaa modernin suunnittelu- ja tuotantotekniikan avulla helppokäyttöisiä ja kestäviä eristystuotteita. Adiabatixin tuotteilla varmistetaan turvallisuus esimerkiksi laivojen konehuoneissa, kun eristemoduulikasetteja asennetaan moottoreiden pakoputkistolle eristämään kuumia pintoja. Adiabatixin isoin asiakas on Wärtsilä.

Veslatec särmää ja laserleikkaa Adiabatixin tuotteisiin metalliosia. Adiabatix ja Veslatec ovat tehneet yhteistyötä yli 10 vuotta. Projektipäällikkö Jukka Runsalan mukaan Veslatec osaa kuunnella asiakkaita ja heidän tarpeitaan.

– Veslatecin kanssa on helppo toimia. Tom, Aki ja Jani ymmärtävät, että myös meidän asiakkaillamme on vaatimukset, joita pitää noudattaa. Jos jokin osa täytyy saada tietyssä ajassa, Veslatecilla aletaan heti miettiä, miten osa saadaan tuotantoon ja toimitettua meille ajoissa.

Runsala kertoo, että Veslatecilta saa apua ongelmatilanteissa. Ostaja ei aina tiedä, millaisia osia pystyy särmäämään tai leikkaamaan, mitä materiaaleja on järkevin käyttää tai mikä on paras tapa toteuttaa osa.

– Vaikka Veslatecilla ei alkuaikoina ollut kaikkia koneita, he eivät silti jättäneet meitä pulaan. Jos he eivät pystyneet tekemään jotain itse, he käyttivät alihankkijaa ja saivat toimitettua meille osat. Se oli reilua. Huomasimme, että he halusivat aidosti auttaa meitä. Tälläkin hetkellä tuntuu, että he haluavat toimia alihankkijanamme ja olla mukana kehittämässä yhteistyötä.

Veslatecilla on aina ollut nopeat toimitusajat ja tuotteissa kohtaavat hinta ja laatu. Runsala kehuu Tomia, Jania ja Akia siitä, että he ovat olleet tarpeeksi rohkeita tehdäkseen investointeja. Runsalan mukaan miesten osaamisalueet täydentävät toisiaan sopivassa suhteessa.

– Veslatec osaa katsoa asioiden kokonaiskuvaa, eikä pelkästään omaa näkökulmaa. Usein he ovat investoinneissaan reagoineet tarpeeseemme jo etukäteen, mikä on harvinaista. On hienoa, että Tom, Jani ja Aki haluavat kehittää toimintaa, eivätkä jämähdä paikoilleen.  Olemme myös huomanneet, miten hyvä tiimi Veslatecilla on. Ilmapiiri on aina positiivinen ja tehtaalla näkee, että työntekijöidenkin on mukava tulla töihin.