Jurvan Jousi

”Veslatec on energinen ja ennakkoluuloton”

Jurvan Jousi valmistaa jousia mittatilaustyönä. Etelä-Pohjanmaalla Kurikan Jurvassa syntyy vetojousia, puristusjousia, kartiojousia, vääntöjousia, lankaosia, levyjousia ja levyosia. Veslatec valmistaa Jurvan Jouselle laserleikkeitä jousiteräslevyistä. Veslatecin valmistamia osia löytyy esimerkiksi valaisinkiskon kiinnikkeistä.

Yhteistyö alkoi vuonna 2013, kun Jurvan Jousi etsi yhteistyökumppania laserleikkeiden tekemiseen. He kartoittivat sopivaa yhteistyökumppania, ja päätyivät Veslateciin tuotteiden hyvän laadun vuoksi. Jurvan Jousen myyntipäällikkö Lasse Hahto kertoo, että Veslatecin tuotteiden laatu on tuonut Jurvan Jouselle lisäarvoa.

– Veslatecin ansiosta olemme voineet tarjota asiakkaillemme parempia osia, sillä työn jälki on erinomaista.

Hinta ja laatu ovat kodallaan kiireellisissäkin tapauksissa

Laserleikkaus mahdollistaa monimutkaiset leikkeet edullisesti ja nopeasti. Uudella teknologialla sellaisenkin osan tekeminen on mahdollista, mistä äkkiä ajattelisi, ettei se onnistu. Hahdon mukaan Veslatecin ammattitaito ei kuitenkaan ole jäänyt vain valmistamiseen, vaan he ovat saaneet myös asiantuntevaa palvelua.

– Kun aloitimme yhteistyön, laserleikkuuteknologia oli meille vierasta. Yhteistyömme aikana eri teknologiat ovat tulleet meillekin tutuiksi. Pohdimme usein yhdessä, olisiko osa mahdollista valmistaa nopeammin ja paremmin jollakin toisella tavalla. Ohuet jousiteräslevyt ovat haastava leikkuukohde, mutta uusilla koneilla ja osaavalla porukalla tulee hyvää jälkeä.

Yhteinen tuotekehitys sai asiakkaan tyytyväiseksi

Veslatec ja Jurvan Jousi tekevät tuotekehitystä yhdessä. Tiiviistä yhteistyöstä on hyötyä molemmille, sillä silloin asiakas saa parhaan mahdollisen ratkaisun ja myös Veslatecin osaaminen kehittyy. Eräässä tapauksessa jousilankaa piti hitsata kiinni ohueen teräslevyyn. Tämä oli ennen tehty käsin, mutta Veslatecin suunnitteleman jigin ansiosta hitsaus voitiin tehdä laserhitsaamalla.

– Kysyimme Veslatecilta, miten tämä kannattaisi valmistaa. Ei mennyt aikaakaan, kun saimme vastauksen ja he ryhtyivät hommiin. Lopputulos oli kaikin puolin mittatarkka ja siisti. Asiakkaamme oli todella tyytyväinen.

Hahto kertoo, että Veslatecin palveluilla on saatu apua myös tuotannon pullonkauloihin. Jos tuotannossa on ollut kiire, Veslatecilta on saatu valmiita osia. Hahdon mukaan Veslatecin tuotteissa laatu on ollut kohdallaan kiireellisissäkin tapauksissa.

Veslatecille ei tarvitse huudella perään

Hahto kertoo voivansa luottaa siihen, että Veslatec palaa aina asiaan yhteydenoton jälkeen, sillä Veslatecilla kuunnellaan asiakkaita ja paneudutaan huolella eri ratkaisuihin. Hahto kuvaa Veslatecin palvelua energiseksi ja ennakkoluulottomaksi.

– Jurvan Jousen asiat on aina otettu hyvin käsittelyyn, eikä Veslatecille tarvitse huudella viikon päästä perään. Voimme luottaa siihen, että he palaavat asiaan niin nopeasti kuin pystyvät. Veslatecilla ei jäädä neuvottomaksi, vaan heillä on aina ennakkoluulottomia ideoita osien valmistukseen. Kaiken lisäksi heidän kanssa on mukava toimia, sillä he suhtautuvat työhönsä innolla ja energialla.