Primo Finland

Primo Finland sai positiivisen työturvallisuushavainnon Desives-käsidesiautomaateista

Primo Finland on muoviprofiileita valmistava yritys, joka valmistaa tuotteita alihankintana eri teollisuudenaloille. Yritys on osa tanskalaista Inter Primo -perheyhtiötä, jolla on Suomen lisäksi toimipisteet Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Venäjällä, Puolassa, Saksassa, Hollannissa ja Kiinassa.

Primo Finland on ostanut Veslatecilta viisi Desives-käsidesiautomaattia ja 13 kuljetusvaunua. Yritys käyttää Veslatecia myös alihankinnassa ja mm. omien tuotantokoneiden osien valmistuksessa.

Primo Finlandin Technical Development Manager Kimmo Rinta-Nikkola kertoo olevansa Veslateciin tyytyväinen sekä omien tuotteiden että alihankinnan osalta.

–Veslatecilla on nopeat toimitusajat ja asiantunteva palveluun. Käsidesiautomaatit ja kuljetusvaunut ovat saaneet kiitosta sekä työntekijöiltä että johdolta. Ilahduin varsinkin siitä, että turvallisuushavaintoappiimme on ilmestynyt positiivinen turvallisuushavainto käsidesiautomaateista. Se on todella harvinaista.

Käsidesiautomaatit ovat sähköttömiä ja toimintavarmoja

Rinta-Nikkola pitää Veslatecin tuotteiden hinta-laatusuhdetta erinomaisena. Primo Finland päätyi Veslatecin käsidesiautomaatteihin niiden sähköttömyyden ja toimintavarmuuden vuoksi.

– Olimme juuri tilanneet sähköisiä käsidesiautomaatteja, mutta emme olleet niihin tyytyväisiä, sillä ne pitää sijoittaa pistorasioiden lähelle. Veslatecilla käydessäni katsoin, että onpa näppärän näköinen ja tukeva käsidesiautomaatti. Tutustuin sen toimintaperiaatteeseen ja totesin, että automaatti on varmatoiminen ja kestävä.

Rinta-Nikkola pitää käsidesiautomaateissa erityisesti siitä, että ne voidaan sijoittaa minne tahansa, eikä työturvallisuusriskejä tule lattialla lojuvista johdoista, kun automaatti ei vaadi sähköä.

Kuljetusvaunut painavillekin työkaluille

Primo Finlandilla on ollut ennestään käytössä kuljetusvaunuja, joilla on kuljetettu työkaluja tuotantolinjoille. Haasteeksi on kuitenkin osoittautunut työkalujen paino.

– Tavalliset vaunut eivät tahdo kestää niin kovaa rasitusta, sillä painavimmat työkalumme painavat 350 kiloa. Tilasimme Veslatecilta vaunut, jotka kestävät 500 kiloa ja niissä on pienet reunat. Reunojen ansiosta pyöreät kappaleet pysyvät vaunujen päällä.

Primo Finland tilasi kuljetusvaunuja myös räätälöitynä pienemmillä mitoilla. Pienemmät vaunut soveltuvat hyvin vanhempaan tehdasrakennukseen, jossa on ahtaammat kulkuväylät.

– Olemme olleet vaunuihin niin tyytyväisiä, että tilaamme niitä todennäköisesti vielä lisää. Vaunut ovat tyylikkäitä ja ne on helppo havaita tuotannossa, joten ne eivät ole turvallisuusriski. Suosittelen kokeilemaan!