Prisma Kotiranta

Prisma Kotirannan johtaja: ”Hyvällä hygienialla on vaikutus siihen, missä kaupassa asiakkaat asioivat”

Vaasan Prisma Kotirannassa on käytössä 10 Desives-käsidesiautomaattia, jotka on valmistettu Prisman brändin väreillä. Lisäksi automaatteja on myyty Kokkolan, Ylivieskan ja Pietarsaaren Prismoihin.

Prisma Kotirannan johtaja Markku Aspfors kertoo, että käsidesiautomaatteja tilattiin ensin kaksi testikäyttöön. Automaatti osoittautui niin hyväksi, että niitä tilattiin kahdeksan lisää.

– Hyvä hygienia on imagokysymys. Asiakas voi valita asiointipaikan sen mukaan, missä käsidesi on tarjolla hygieenisesti. Käsidesin ottamisen pitää olla myös houkuttelevaa, sillä toivomme, että kaikki asiakkaamme käyttävät käsidesiä.

Prisma Kotirannassa käsidesiautomaatit on sijoitettu sisäänkäyntien lähelle sekä salaattibaarin, leipomotuotteiden ja irtokarkkien luokse, joissa tuotteita otetaan kauhoilla tai ottimilla.

Huima käsidesin menekki

Prisma Kotirannassa käy päivän aikana tuhansia asiakkaita, joten käsidesin menekki on huima. Desives-käsidesiautomaatteihin menee viiden litran kanisteri, joten automaattia ei tarvitse olla koko aikaa täyttämässä. Automaatti on myös helppo pitää puhtaana, kun siinä on anti-fingerprint-pinnoite.

– Olen erityisen tyytyväinen siihen, ettei automaattiin tarvitse koskea käsillä. On myös hyvä, että automaatissa voi käyttää minkä tahansa valmistajan käsidesiä, sillä emme halua olla yhden käsidesitoimittajan varassa.

Aspfors mukaan asiakkaat oppivat nopeasti polkaisemaan käsidesiä. Polkaistessa käsidesin määrää ja sen vauhtia on myös helppo säätää, joten käsidesiä ei roisku vaatteille.

– Meillä on myös viisi varakuppia, joihin ylimääräinen käsidesi valuu. Uuden kupin voi laittaa likaantuneen tilalle siksi ajaksi, kun kupin käy tyhjentämässä. Näin automaattia ei tarvitse ottaa pois käytöstä puhdistuksen ajaksi.

Käsidesi kaupoissa on pysyvä ratkaisu

Prisma Kotirannassa iso osa ihmisistä käyttää ostoskärryjä, joten käsidesiautomaatin pitää kestää pienet tönäisyt. Aspforsin mukaan automaattien ostopäätökseen vaikutti myös se, että Veslatec on paikallinen yritys.

Aspfors uskoo, että käsidesiautomaatit ovat Prisma Kotirannassa pysyvä ratkaisu koronarokotteen jälkeenkin.

– Käsidesi on tullut kauppoihin jäädäkseen. Onhan se jo asiakkaiden oletus, ettei käsidesiä tarvitse kuljettaa mukana, vaan sen saa kaupasta.

Prisman valintaperusteet käsidesiautomaatille:

  • Esteettisesti kaunis
  • Kestävä ja toimintavarma
  • Automaatissa voidaan käyttää kaikkia markkinoilla olevia käsidesejä
  •  Huoltovapaa (pinnoitus, mekaniikka)
  • Kotimainen ja paikallinen tuote
  • Pitkän ajan investointi (hinta-laatu-suhde).