VAMM Steel

VAMM Steel ja Veslatec: ”Yhdessä olemme vahvoja”

VAMM Steel Oy valmistaa komponentteja ja osia asiakkaiden valmistamiin moottoreihin, koneisiin ja laitteisiin ohutlevyä ja metallia työstämällä. VAMM Steel on vaasalainen yritys ja sillä on yli 70 työntekijää. Yhteistyö alkoi Veslatecin kanssa vuonna 2015, kun yritykset sijaitsivat samassa rakennuksessa.

– Yhteistyön aloittaminen tuntui heti luontevalta. Yhteistyömme toimii molempiin suuntiin ja rakentuu luottamukselle. Tiedämme melkein sanomattakin, mitä toinen ajattelee, VAMM Steelin toimitusjohtaja Vesa Tammela kertoo.

Asiakas saa molempien yritysten asiantuntemuksen

Veslatec tekee VAMM Steelille laserleikkeitä erilaisiin ohutlevyosiin. Yleensä kappaleet työstetään ensin Veslatecilla, jonka jälkeen niitä tarvittaessa taivutetaan, hitsataan, maalataan, koneistetaan ja kokoonpannaan VAMM Steelilla. VAMM Steel taas tekee Veslatecille esimerkiksi niittausta, hitsausta ja muotoiltuja ohutlevyrakenteita.

Yhteistyön ansiosta asiakas saa laajan valikoiman tuotteita yhdestä yrityksestä, ja asiakkaalla on käytettävissään molempien yritysten asiantuntemus.

– Keskustelemme usein Veslatecin kanssa, miten tuote on järkevin toteuttaa. Näin asiakas saa parhaan mahdollisen ratkaisun.

VAMM Steelin ja Veslatecin yhteistyö säästää myös koneinvestoinneissa. Ei ole järkeä hankkia samoja koneita, jotka toisella jo on. Tammelan mielestä työ kannattaa teettää sillä, joka osaa tehdä asian parhaiten.

– Olemme kumpikin ammattilaisia omalla sektorillamme. Veslatecilla on vaadittavat koneet ja lasertyöstöosaaminen, joten annamme mielellämme työn heille. Veslatec taas haluaa meiltä palveluita, joita heidän ei kannata tehdä itse. Yhteistyö on molemmille kilpailuetu.

Molempien yritysten päämääränä on kasvu

VAMM Steel ja Veslatec aikovat tulevaisuudessa tiivistää yhteistyötään, sillä asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa palveluun ja laajaan tuotevalikoimaan. Yhteistyö mahdollistaa myös isommat projektit.

Tammelan mukaan Veslatecin kanssa on yksinkertaista ja vaivatonta toimia, sillä yrityksillä on sama tavoite: kasvu.

– Meillä on asioista yhteinen näkemys, sillä olemme työskennelleet kauan yhdessä ja tunnemme toistemme toimintatavat. Kun päämäärä on sama, meidän on helppo mennä yhdessä eteenpäin. Tämä on aitoa kumppanuutta.