Veslatec on kasvanut järjestelmätoimittajaksi – katso, mitä kokonaisuuksia Veslatec voi tehdä

Veslatec on kasvattanut yrityskaupan myötä palveluvalikoimaansa vaativiin järjestelmätoimituksiin. Veslatecilta saa nyt laajoja kokonaisuuksia aina ideoinnista suunnitteluun, valmistukseen, pintakäsittelyyn, automaatioon, sähköistykseen ja CE-merkintöihin.

– Olemme ottaneet ison harppauksen yksittäistuotteiden tekijästä korkean teknologian järjestelmätoimittajaksi. Emme ole enää pelkkä laserleikkausfirma, joka tekee mekaanisia kokoonpanoja metallista. Nyt tarjoamme isoja kokonaisuuksia, jotka sisältävät on automaatiota ja sähköistyksiä ja jotka voidaan toimittaa suoraan loppuasiakkaalle, Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström kertoo.

Kuluneen vuoden aikana Veslatec onkin toimittanut mm. elintarviketeollisuuteen suurtalouskeittiöön valmistetun kokonaisuuden. Yritys on ollut mukana myös kuljettimien valmistusprojektissa, jossa yhdistyivät automatiikka, käytännöllisyys ja turvallisuutta edistävät toiminnot.

Konenäköön perustuva kierteytysautomaatti tulossa markkinoille

Veslatec on tuomassa markkinoille myös uuden, konenäköön perustuvan kierteytysautomaatin. Kierteytysautomaatti on täysin ainutlaatuinen.

Kierteytysautomaatti on kehitetty Business Finlandin tuella ja tuote lanseerataan tänä syksynä osaksi omaa Laserboy-tuoteperhettä.

– Kun aikaisemmin ihmisen on pitänyt tehdä ohjelma, Laserboy-kierteytysautomaatti määrittelee itse ohjelman konenäön perusteella. Koneen suunnittelu lähti omasta tarpeesta. Tämä on hyvä esimerkki siitä, millaisia koneenrakennusprojekteja me voimme toteuttaa myös asiakkaillemme.

Eräälle asiakkaalle onkin kehitetty jo automaattinen testauslaitteisto. Asiakkaalla oli idea, mutta ei tietoa siitä, miten tuote kannattaa rakentaa. Veslatec teki koneeseen kaiken suunnittelusta, valmistuksesta sähköistyksiin ja CE-merkintöihin.

Haluamme olla ensimmäinen, johon asiakas ottaa yhteyttä

Veslatecin strategia tähtää siihen, että se mielletään ykkösvaihtoehdoksi ohutlevykomponentteja sisältävien ja kokonaisratkaisujen tarjoavana yrityksenä. Tämä tavoite ohjaa jatkossa kaikkea tekemistä.

– Alihankintapalvelut ovat edelleen päätoimemme, mutta kehitämme niiden rinnalla omia Laserboy ja Finmeca-tuotteita sekä teemme koneenrakennusta. Tarjoamme asiakkaillemme vahvaa osaamistamme myös tuotekehitykseen, jonka avulla ideat saadaan vietyä toteutuksen tasolle.

Veslatec voi toteuttaa kokonaisuudet, jotka sisältävät esimerkiksi seuraavia palveluja:

  • Asiakkaan tarpeen määrittely ja ideointi
  • Valmistusmenetelmien suunnittelu ja kuvien tekeminen
  • Valmistus: Laserleikkaus, koneistus, hitsaus, pintakäsittely
  • Kokoonpano
  • Sähköasennukset, automaatio ja CE-merkinnät
  • Testaus
  • Luovutus asiakkaalle.