Veslatecin liikevaihto kasvoi vuonna 2021 reilusti

Vuosi 2021 on ollut Veslatecille huippuvuosi monella tapaa. Huhtikuussa Veslatec osti Porissa sijaitsevan Lännen Ohutlevyn saadakseen lisää resursseja koronan jälkeiseen nousukauteen. Asiassa kävi täsmälleen, kuten Veslatecilla ennustettiin.

– Teimme yrityskaupan juuri ajallaan, sillä heti sen jälkeen tuli raju kysyntäpiikki. Kova kasvu jatkuu edelleen ja molempien tehtaiden kapasiteetti alkaa olla täynnä, toimitusjohtaja Tom Bergström sanoo.

Veslatecin liikevaihto on kasvanut edellisvuoteen verrattuna noin 70 prosenttia. Työntekijämäärä on lisääntynyt 40 henkilöön. Vaasan tehtaalla on siirrytty kahdesta vuorosta tekemään kolmivuorotyötä ja Porin tehtaassa tehdään yhden vuoron sijaan nyt kolmivuorotyötä. Syksyn aikana yrityksessä on aloittanut melkein joka viikko uusi työntekijä.

Isot projektit käyvät kaupaksi

Veslatecilla on tavoitteena myydä asiakkaille yhä isompia kokonaisuuksia. Projektien kokoluokka onkin kasvanut huimasti. Bergström on kiitollinen siitä, että asiakkaat luottavat Veslatecin osaamiseen. Isoin kiitos kuuluu kuitenkin henkilöstölle.

– Tässä vuodessa olen erityisen tyytyväinen osaavaan henkilökuntaamme. Meillä on ollut haasteita ja kasvuvauhti on kova, mutta työntekijät ovat venyneet ja olleet täysillä mukana. Samaan aikaan työteho on kasvanut huomattavasti.

Bergström tekee töitä puolet viikosta Vaasassa ja Puolet viikosta Porissa. Hän aloittaa jokaisen päivän kulkemalla tehtaan läpi ja juttelemalla työntekijöiden kanssa.

– Pyrin keskustelemaan kaikkien työntekijöiden kanssa useasti viikossa. Tämä on minulle ensisijaisen tärkeää, sillä haluan luoda hyvän työilmapiirin ja keskusteluyhteyden.

Kaksi tehdasta toimii kuin yksi tehdas

Kahden yrityksen yhdistyminen on vaatinut tekemistä, mutta työ tuottaa jo tulosta.

– Tavoitteenamme on toimia kuin yksi tehdas, vaikka meillä on kaksi eri tehdasta eri paikkakunnilla. Keväällä yhtenäistämme toimintaa siten, että toimimme yhden Veslatec-brändin alla ja Lännen Ohutlevy -nimi säilyy aputoiminimenä.

Komponentti- ja raaka-ainepula eivät ole vaikuttaneet Veslateciin muuten kuin materiaalien hintojen nousuna. Bergström ennustaa, että teollisuuden noususuhdanne jatkuu vielä ainakin kevääseen asti. Kun elvyttäminen loppuu, kysyntäpiikki tasaantuu ja pysyy saavutetulla tasolla.

Kaiken kaikkiaan Veslatecilla ollaan tyytyväisiä kuluneeseen vuoteen.

– Totesimme yhdessä strategiapalaverissa, että tämä vuosi on nostanut Veslatecin täysin uudelle tasolle.