Nuori mies seisoo kädet ristissä kuvan vasemmassa reunassa ja katsoo kameraan.

Veslatecilla aloitti syyskuussa 2023 uusi tuotantojohtaja – nimitys on osa Veslatecin kasvustrategiaa

Varkautelaislähtöinen Esa Kojo on aloittanut Veslatecin Vaasan ja Porin yksiköiden tuotantojohtajana syyskuussa 2023. Tehtävänkuva on Veslatecilla uusi, ja se on osa Veslatecin kasvustrategiaa. Yrityksen tavoite on hallittavissa oleva kasvu, mikä vaatii myös organisaation kehittämistä.

– 2020-luvulla alkanut liiketoiminnan kasvu vaatii meiltä niin tuotteiden, palveluiden kuin organisaation kehittämistä. Nyt oli oivallinen hetki laajentaa toimihenkilöpohjaamme ja on hienoa, että olemme saaneet Kojon osaksi Veslateciä, kertoo Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström.

Uudella tuotantojohtajalla pitkä kokemus alihankintayrityksissä työskentelemisestä

Koulutukseltaan Kojo on kone- ja tuotantotekniikan insinööri, minkä lisäksi hän on suorittanut kansainvälisen hitsausinsinöörin (IWE) pätevyyden Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

– Meillä on suvussa kokemusta alihankinnasta, enollani on Varkaudessa alihankintaa tekevä yritys. Sitä kautta syttyi myös oma kiinnostukseni alalle. Olen työskennellyt käytännössä koko ikäni teollisuuden sopimusvalmistusta ja alihankintaa tekevissä yrityksissä.

Aiemmissa työpaikoissaan Kojo on päässyt tutustumaan kasvaviin ja sitä kautta organisaatiorakennettaan kehittäviin yrityksiin, ja sellaisissa paikoissa hän kokee olevansa kuin kotonaan.

– Minulla on aiempaa kokemusta alihankintayrityksistä, jotka pyrkivät kasvattamaan liikevaihtoaan ja joilla on isoja kansainvälisiä asiakkaita. Sillä tavalla Veslatecin tilanne on minulle tuttu. Koen, että pystyn tarjoamaan kokemuksellani näkemystä operatiiviseen toimintaan, mutta myös isompiin kokonaisuuksiin, joita kasvavalle yritykselle tulee väistämättäkin eteen. Tällainen tilanne voisi olla esimerkiksi investointien suunnittelu sekä muutosten jalkauttaminen saumattomasti osaksi yrityksen toimintaa.

Kojolle itselleen on tärkeää pitää mielessä yrityksen ja liiketoiminnan kokonaiskuva, jotta asioiden kehittämisessä on mukana punainen lanka.

–  Kun koko henkilöstölle on selkeää, että miksi tätä työtä tehdään ja minne olemme menossa, pystymme kulkemaan kohti tavoitteitamme. Mielestäni Veslatecillä on panostettu juuri tämän asian kirkastamiseen henkilöstölle. Sen vuoksi uuden tehtävänkuvan haltuun ottaminen on myös helpompaa, kun askelmerkit yrityksen puolelta ovat selkeät.

Veslatecin arvopohja vakuutti

Veslatecillä on alusta asti panostettu juuri oikean asenteen omaavien henkilöiden rekrytointiin. Rekrytointiprosessin aikana Kojo kävi keskusteluja Bergströmin kanssa siitä, voisiko hän olla sopiva pala Veslatecin tiimiä.

– Sain rekrytointiprosessissa sellaisen kuvan, että Veslatecillä tehdään perusasiat hyvin, minkä lisäksi arvostan sitä, miten he välittävät henkilöstöstään. Yrityksestä välittyi ulospäin tekemisen meininki, joka puhutteli minua. Havaintoni ovat pitäneet paikkansa ja olenkin ollut tyytyväinen päätökseeni liittyä osaksi Veslateciä.

Tuotantojohtajan tittelistä huolimatta Kojo ei miellä itseään stereotyyppiseksi johtajatyypiksi, vaikka esihenkilötyöstä hänellä on jo pitkästi kokemusta. – Nuorena miehenä sitä teki helposti esihenkilönä hieman liikaakin, eikä vielä ihan ymmärtänyt delegoinnin tärkeyttä. Päätavoitteeni on luoda hyvin yhteen toimiva tiimi, mikä tarkoittaa selkeyttä, luottamusta, kuuntelua sekä myös yksilöiden tarpeiden huomioimista. Jos onnistun tekemään itsestäni ”tarpeettoman”, olen onnistunut myös esihenkilönä, Kojo päättää

Katso täältä yhteystietomme!

Lue lisää kierteytysautomaatistamme täältä!